Vernissage, «GJEMSEL», Galleri Semmingsen, Oslo,
Lørdag 19. mars 2022
















Atelieret,
Oktober 2020

JUV
Galleri TØYsentralen, Tolga, juli – august 2020

review
Anmeldelse av Tommy Olsson:
Størrelsen på størrelsen
«Arv»
Kari Mette Wik, Galleri Semmingsen, Oslo
Større enn du skulle tro.
Størrelsen, vet dere, er jo en størrelse man må ta med i betraktningen noen ganger.
Hvorfor det her og nå fungerer etter prinsippet «jo større, jo bedre» er ikke noe stort mysterium; det skjer ganske enkelt mye mer i de større bildene, selv om jeg ikke er helt sikker på om det i seg har så mye med størrelsen å gjøre.
For ordens skyld er dette snakk om nyanseforskjell – de mindre arbeidene er på ingen måte mindre. Men i den prosessbaserte abstraksjonen hvor Kari Mette Wik har sitt virke, er det neppe snakk om en konstant – det kunne helt sikkert bli, helt omvendt før eller siden.
Men det er altså dette her jeg forholder meg til, hvor bevegelsene og koloritten har noe drastisk og voldsomt ved seg, slik at alle formater egentlig er dømt til å være for små. Komposisjoner av den typen som med vilje tar sikte på ubalanse og visuell sabotasje, og hvor den uvante fort kan komme i skade for å henge et bilde opp ned i akutt desorientering.
Som med alt abstrakt maleri fungerer det litt som instrumental musikk, hvor det som formidles, er sublimt og uten ord, og ergo vanskelig å yte rettferdighet for sånne som meg- man er nødt til å orientere seg etter synet alene, hver eneste gang. Det blir alltid noe utilstrekkelig over å skulle gjøre rede for det i en tekst, men jeg prøver, gjentatte ganger, fordi jeg har en soft spot for det.
Det skal også sies, selv om jeg sikkert har sagt det før, at det er et spesifikt norsk abstrakt maleri som foregår – og har foregått lenge – liksom ved siden av diskusjonen og den offentlige samtalen. Altfor vilt til å være kalkulert, men altfor organisert til ikke å være det. Noen ganger bryter den seg veg helt inn i sentrum for et øyeblikk, før dets utøvere trekker seg tilbake for å få jobbe i fred. Og det beste av alt: dette er jo personlig – ingen er den andre lik, og alt forandrer seg over tid.
Kari Mette Wiks utgangspunkt kan se ut til å befinne seg hinsides så pass enkle forståelser som introvert og ekstrovert, spennet er ganske enkelt så mye større enn som så. Størrelsen er i selve verket større enn man tror.
Tommy Olsson, KLASSEKAMPEN, 24.10 2018
10-ÅRS JUBILEUMSUTSTILLING:
Galleri TØYsentralen ,Tolga, Juli – August 2018
Medkurator og utstiller
«Ø16»
Den Gamle Skole, Østerby, Læsø, Danmark. Juni – August 2016
Kurator og utstiller ved gruppeutstillingen «Ø-16» sammen med Jens Hamran, Bente Bøyesen, Anne I. Biringvad og Ruth E. Ekeland







Vernissage «Backyard Shed»
Galleri Semmingsen, Oslo, 9. juni 2016


«Backdrop»
Separatutstilling, Galleri Trafo Annen Etasje, okt/nov. 2013

akryl, div.tekstil, plast, tørrpigment/lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl, lerret, div tekstil og tre
© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

upreparert linlerret, div.tekstil, gesso
© Kari Mette Wik/BONO

akryl, div.tekstil/lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl, div.tekstil/lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl/div.tekstil/lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl, div.tekstil/lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl, div.tekstil, metall/lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl + div. tekstil på lerret
© Kari Mette Wik/BONO

akryl/lerretmontasje på trefinérplate
© Kari Mette Wik/BONO

akryl i lerret + akryl/lerretmontasje
© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO

© Kari Mette Wik/BONO
«The Hood»
INFO OM PROSJEKTET:
«THE HOOD» er et fotoprosjekt hvor alle motivene er hentet fra turer i mitt umiddelbare nærmiljø. Bildene er tatt med mobilkamera når jeg tilfeldigvis møter på et motiv. Tematikk og motivvalg er basert på et ønske om å skildre og dokumentere spor etter barns bruk av naturen som fristed og lekeplass, og hvordan dette preger miljøet og naturen.
Spor som i stor grad vekker egne barndomsminner, og forteller meg hvor verdifulle disse lommene med «uberørt» natur er for bomiljø, oppvekst, bevegelsesmuligheter og fantasi.
Bildene kan ses som et innspill i boligpolitikken, et forsvar for en ufortjent lite verdsatt bydel, eller som skildringer av barndom og natur. For meg handler det om alt dette, men først og fremst om en interesse for det som oppstår i møtet mellom det som vokser vilt, og de spor og fremmede elementer barnas lek etterlater seg. Et møte som skaper en form for gjenkjennelse og visuell poesi jeg ønsker å formidle videre.
Alle motivene er fra Holmlia i bydel Søndre Nordstrand. Et sted mange har en oppfatning om. Fordommer florerer. Under følger noen fakta om bydelen:
Bydel Søndre Nordstrand er Oslos sydligste bydel. I syd grenser bydelen mot kommunene Oppegård og Ski, i øst mot marka og i vest mot sjøen. Dette gir store muligheter for rekreasjon både sommer og vinter. Søndre Nordstrand er, etter Nordstrand, bydelen med størst grøntarealer. Dette kan også forklare hvorfor bare 1,5 % av befolkninger er plaget av trafikkstøy (mot 6,8 % i Oslo totalt ). Det bor idag ca 36 000 mennesker her, og bydelen er med sine 18,4 km2 Oslos største bydel i areal. Botettheten er Oslos laveste med 1,9 innbygger per dekar.
«HYTTENE»
Hytte #1 – vår-12
Hyttte #2 – november-11
Hytte #3 november-12
Hytte #4 – sommer-12
«PEACE»
sommer – 2012
Høsten 2012
«Bits & Pieces»
Arbeidstittelen ”Vrak” og ”Bits&Pieces”er betegnelsen på arbeider hvor jeg benytter forkastede lerreter. I arbeidet med maleriene benytter jeg en «briste eller bære-metode» som krever stor presisjon, og som resulterer i en del mislykkede resultater.
Med et ønske om å gi gyldighet og verdighet til all energien, alle tankene og følelsene som ligger i de vrakede bildene, tar jeg de i bruk på nytt, i nye sammenhenger og utnytter de kvaliteter de innehar til tross for sin utilstrekkelighet. Dette materialet tillater en friere og mer fabulerende holdning, hvor prosessen og erfaringene jeg gjør er det primære, og hvor resultatene har vært underordnet.
Et element ved disse arbeidene er også en tidvis antipati mot det pretensiøse og eksklusive som kan være sider ved teknikken og materialene som kreves i arbeidet med maleriene.
Fra serien «Bits & Pieces»



Objekt, akryl/lerret
